Nieuwe en mooie Sterrenweide straalt op de begraafplaats in Boom

Nieuwe Sterrenweide op de begraafplaats in de gemeente Boom

Opening Sterrenweide in de Gemeente Boom. Zuidrand Media was er te gast en had er een interview met Schepen Sanchez Francis

Slået op af Radio Zuidrand i Lørdag den 2. november 2019

Erg veel volk op de begraafplaats in de gemeente Boom op 1 november.
Uiteraard was het Allerheiligen en dan is het jaarlijks al erg druk op het Boomse kerkhof. Maar extra was er dit jaar ook de plechtige opening van de Sterrenweide die door de gemeentediensten en de groendienst in Boom zelf is aangelegd. Een pareltje. In witte en zwarte kiezel in de vorm van een ster. Centraal staat een kunstwerk: een bronzen afgietsel van het beeld ‘Moeder aarde’ van de Nederlandse beeldhouwer Hans Nipshagen. En gelijktijdig werden in Boom ook de paden van het kinderkerhof in ere hersteld en werd de groenbeplanting volledig vernieuwd. Schepen van begraafplaats Francisco Sanchez in Boom wil dat ook kindjes die tijdens de zwangerschap overleden zijn een eigen plekje krijgen op de begraafplaats: “Het is namelijk erg belangrijk voor ouders en familieleden om waardig afscheid te kunnen nemen van doodgeboren baby’s, ongeacht de duur van de zwangerschap.” Regioradio Zuidrand ging één dag later terug naar het Boomse kerkhof en kon er in alle rust een interview doen met Schepen Sanchez FrancisErg veel volk op de begraafplaats in de gemeente Boom op 1 november.
Uiteraard was het Allerheiligen en dan is het jaarlijks al erg druk op het Boomse kerkhof. Maar extra was er dit jaar ook de plechtige opening van de Sterrenweide die door de gemeentediensten en de groendienst in Boom zelf is aangelegd. Een pareltje. In witte en zwarte kiezel in de vorm van een ster. Centraal staat een kunstwerk: een bronzen afgietsel van het beeld ‘Moeder aarde’ van de Nederlandse beeldhouwer Hans Nipshagen. En gelijktijdig werden in Boom ook de paden van het kinderkerhof in ere hersteld en werd de groenbeplanting volledig vernieuwd. Schepen van begraafplaats Francisco Sanchez in Boom wil dat ook kindjes die tijdens de zwangerschap overleden zijn een eigen plekje krijgen op de begraafplaats: “Het is namelijk erg belangrijk voor ouders en familieleden om waardig afscheid te kunnen nemen van doodgeboren baby’s, ongeacht de duur van de zwangerschap.” Regioradio Zuidrand ging één dag later terug naar het Boomse kerkhof en kon er in alle rust een interview doen met Schepen Sanchez Francis