Boekenbeurs in Antwerp Expo heeft er een geslaagde eerste week opzitten

Op de zesde dag van de Boekenbeurs 2019 blikken we terug op een succesvolle eerste week zeggen de organisatoren in Antwerp Expo. “Het was een fantastische eerste week,” zegt Vé Bobelyn, Verantwoordelijke van de Boekenbeurs. “We voelen weer het enthousiasme van zowel bezoekers als standhouders en auteurs. Vele van de nieuwigheden die we introduceerden werpen hun vruchten af, zoals de Kinderboekenzone en de auteursinitiatieven. Zoveel steun en gretigheid voelen; daar doen we het voor. Het geeft ons alvast zin en energie om volgende week verder te gaan op dit stevige elan. Want ook dan komen er weer honderden items op de auteurspodia, ruim duizend signeersessies en doen we er weer alles aan om de bezoekers te verrassen op een positieve manier.” De Boekenbeurs in Antwerp Expo sluit nu twee dagen voor het grote publiek maar is woensdag alweer open. Regioradio Zuidrand ging naar Antwerp Expo en had er een gezellige babbel met de verantwoordelijke.

 

Op de zesde dag van de Boekenbeurs 2019 blikken we terug op een succesvolle eerste week

Op de zesde dag van de Boekenbeurs 2019 blikken we terug op een succesvolle eerste week.“Het was een fantastische eerste week,” zegt Vé Bobelyn, Verantwoordelijke van de Boekenbeurs. “We voelen weer het enthousiasme van zowel bezoekers als standhouders en auteurs. Vele van de nieuwigheden die we introduceerden werpen hun vruchten af, zoals de Kinderboekenzone en de auteursinitiatieven. Zoveel steun en gretigheid voelen; daar doen we het voor. Het geeft ons alvast zin en energie om volgende week verder te gaan op dit stevige elan. Want ook dan komen er weer honderden items op de auteurspodia, ruim duizend signeersessies en doen we er weer alles aan om de bezoekers te verrassen op een positieve manier.”Zo sluit de Boekenbeurs 2019 de eerste week mooi af. Het was een week met heel wat prijzen die werden uitgedeeld: Dominique Biebau won de Hercule Poirotprijs, Kathleen Vereecken won de Boekenleeuw, Kaatje Vermeire de Boekenpauw, Nico Dockx talks with Dennis Tyfus won Beste Beeldboek, terwijl het boek Léon Stynen : A Life of Architecture 1899-1990 het Beste Boekontwerp won.Bezoekers werden op hun wenken bediend met enkele mooie, nieuwe concepten zoals de audiotours en de cafébezoeken met bekende auteurs, en natuurlijk met vele grote namen die lezingen, foto- en handtekeningensessies gaven. Zo zagen we onder meer Bill Bryson, Donna Hay en Dirk De Wachter voorbijkomen in de nieuwe Hal 4XL, kwamen De Nachtwacht, de Buurtpolitie, F.C. De Kampioenen, Ilja Leonard Pfeijffer, K3, Ish Ait Hamou, Bart Peeters, Bart van Loo, Campus 12,… en nog honderden anderen kennis maken met hun lezers en fans.

Slået op af Radio Zuidrand i Søndag den 3. november 2019