Twee inbrekers opgepakt en aangehouden in Lier

Vrijdag rond 18 uur werden twee personen opgepakt wegens verdachte handelingen in de wijk Zevenbergen in Lier. Een alerte buurtbewoner had hen kort voordien opgemerkt. De politie startte het BIN op en kon in samenwerking met de RAGO (politiehelikopter) de twee verdachten snel intercepteren. Ze werden gearresteerd en verhoord op het bureel. Eén van de verdachten bekende dat hij samen met zijn kompaan wou inbreken.

Verder onderzoek moet nog uitmaken of het om dezelfde daders gaat, die een week geleden een groot aantal inbraken hebben gepleegd in Koningshooikt. De twee verdachten: een 28-jarige en een 27-jarige man van Albanese nationaliteit werden voorgeleid bij de Onderzoeksrechter te Mechelen, die besliste om hen verder aan te houden. Met bijna twintig inbraken of inbraakpogingen in twee woonwijken in de Lierse deelgemeente Koninghooikt zit de schrik er goed in bij de inwoners. De alertheid van deze mensen en de buren in Lier is duidelijk merkbaar vertellen ze ook bij de politie. Wie in bepaalde wijken lekker ingeduffeld tegen de eerste koude een avondwandeling maakt zal zeker worden opgemerkt. Maar toch ook wil men bij de politie erg waakzaam blijven. Zo zijn ze in Lier opnieuw begonnen met de wekelijkse anti-inbraakacties. Verdachte personen en wagens op belangrijke invalsroutes en in inbraakgevoelige wijken zullen nog meer gecontroleerd worden tijdens de wintermaanden. En er blijft natuurlijk ook de waakzaamheid van de diverse Buurtinformatienetwerken waarvan je de informatie vind op de website van de stad Lier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *