Besparingen en stakingen in Edegem

Een staking met om en bij de 200 personeelsleden op het gemeenteplein op maandagochtend. Her en der zwarte vlaggen en slogans aan gemeentelijke gebouwen. Het besparingsplan dat vorige weer werd meegedeeld door het Edegemse gemeentebestuur is erg hard aangekomen. Om en bij de 70 mensen die mogelijk bij de gemeente hun baan verliezen zo net voor de feestdagen. Het is vreselijk. Maar volgens burgemeester Koen Metsu kon men niet anders. Het was kiezen. Nu ingrijpen of failliet gaan. Wij kozen voor het eerste. Uitgejouwd worden bij zijn gemeentehuis gisteren tot daar nog aan toe zegt de burgemeester. Maar dat zijn gezin nu ook letterlijk bedreigd wordt? Dat is een brug te ver. De vakbondsafgevaardigden distantieren zich dan ook van deze praktijken. En uiteraard heeft elke oppositiepartij er nu hun eigen mening over. Gisteren hadden we een babbel op het gemeenteplein in Edegem met Freddy De Wilder gewestelijk secretaris van het ACV die meedeelde dat er ook op dinsdag zou gepraat worden met het gemeentebestuur. Dus ging regioradio Zuidrand  en Zuidrand media dinsdagavond naar het gemeentehuis in Edegem voor een stand van zaken en een interview met burgemeester Koen Metsu.

 

 

Foto: FB Jef Eggermont