Workshops rond Dode Hoekongevallen heel leerrijk in de Albrecht Rodenbachschool in Hove

Er gebeuren nog steeds teveel verkeersongevallen als gevolg van de “dode hoeken” bij vrachtwagens. Om dit probleem nogmaals onder de aandacht te brengen organiseerde de gemeentelijke A. Rodenbachschool , Onderwijsstraat 19 in Hove gisteren twee workshops rond de dode hoek voor de leerlingen van het vijfde leerjaar. Deze workshops vonden plaats van 9 tot 12 en van 13.30 tot 15 uur. In de klas werd eerst een introductiefilmpje getoond en besproken, waarna de groep naar de speelplaats ging waar een grote vrachtwagen geparkeerd stond met rondom op de grond aantekeningen van de “dode hoeken” die de chauffeur niet kan zien met zijn spiegels noch camera. Alle leerlingen konden ook instappen om zelf vanuit de chauffeurscabine vast te stellen welke plaatsen rond de vrachtwagen onzichtbaar zijn. Regioradio Zuidrand Media ging mee kijken en  had hierover een gesprek met directeur Tom Maes, van de A. Rodenbachschool en Katrien Van Stappen, veiligheidscoördinator bij de firma Peeters. Wij lieten ook achteraf enkele leerlingen aan het woord over hun ervaringen tijdens deze workshops.

Beluister hier de volledige interviews

 

Interview met de bestuurder

Interview leerlingen

Interview Tom Maes en Katrien Van Stappen