Boek over 25 jaar Karnamor en Mortsel Carnaval komt eraan

Het Mortselse Carnaval bestaat reeds van het begin van de zeventiger jaren van vorige eeuw. Dit volksfeest kende hoogten en laagten, aanbidders en haters. Tijd om er eens wat van op papier te zetten in de vorm van een boek om het geheel voor het nageslacht en de geschiedenis te bewaren. De Mortselse carnavalsvereniging Karnamor die jaarlijks een schitterend carnavalsweekend in elkaar steekt in deze stad bestaat dit jaar 25 jaar. Het uitgelezen moment om er een schitterend boek van te maken dus. Auteur en journalist Filip Spoelders van mediabureau Publinta uit Lier werd erbij gehaald om het boek te schrijven in ruim overleg met de voorzitter van Karnamor Kevin van Asch. Beide kozen in het boek voor

11 thema’s. Dit getal is niet onbelangrijk in de wereld van Carnaval. Zo kan je ondermeer lezen over de opstart, de prinsen en prinsessen, het verhaal van de Dansmariekes, de stichter Albert Vanderhoydonk, en nog zoveel meer. Het komt allemaal aan bod in het boek dat zal voorgesteld worden op vrijdagavond 29 november in de stad Mortsel. Een boek dat bij alle carnaval liefhebbers in de kast moet liggen. Meer info hierover is te vinden op het tel 0495/74 07 83 of een mail naar kevinvanasch@telenet.be. Regioradio Zuidrand Media haalde nu al de voorzitter en de auteur voor onze microfoon voor een kort interview.

Morgen zondag 24 november zitten beide ook bij ons in de studio in het programma In de Kijker.