Duizenden mensen zakken weer af naar het Eindejaarsvuurwerk in Antwerpen

Met meer dan 12000 effecten ging ook dit jaar weer het eindejaarsvuurwerk door vanop een ponton op de Antwerpse Schelde. En daar komen jaarlijks duizenden mensen naar kijken. Dat vuurwerk een heel besproken onderwerp is de laatste weken in onze regio is maar normaal zeggen ze bij de Antwerpse politie. Maar dat heeft veel te maken met inwoners die ten pas en vaak ten onpas zelf met vuurwerk aan de slag gaan,  en dit vaak al van dagen voor de eigenlijke jaarwisseling. En het is net dat,  wat bij vele andere inwoners kwaad bloed zet. Dat onze dieren dit vuurwerk echt niet fijn vinden trekken veel mensen zich blijkbaar ook niet aan. En ook de brandweer in de Zuidrand en Rupelstreek deed dit jaar een oproep om te feesten zonder vuurwerk. Op de Schelde in Antwerpen ontstak Boechoutenaar Cliff Hooge het vuurwerk met één druk op de knop. En dat deed hij nu al voor het negende jaar op een rij. De Antwerpenaar keek ernaar en zag dat het goed was. Het vuurwerk 2019-2020 duurde dit keer om en bij de 18 minuten.

%d bloggers liken dit: