Vandalen of een doelgerichte actie laat vier auto’s uitbranden bij een veehandelaar in Duffel

Gisterenochtend om 4.30u merkten enkele buurtbewoners een brand op bij een veehandelaar langs de Mijlstraat in Duffel. Op een achtergelegen terrein stonden op hetzelfde moment vier auto’s in lichtelaaie. De auto’s stonden ook dicht bij de paardenstallen van de veehandelaar maar de opgeroepen brandweer kreeg de brand snel onder controle en de paarden konden ook snel in veiligheid worden gebracht. Bij de opgeroepen politie is men duidelijk. Het gaat hier over brandstichting. Want de auto’s stonden niet meteen dicht bij elkaar en de brand brak vermoedelijk bij alle auto’s te gelijk uit. Dus kwamen het labo en een branddeskundige ter plaatse. Wie of waarom deze brand werd aangestoken is momenteel nog onduidelijk zeggen ze bij de politie van de zone Bodukap. Maar wij gaan op zoek naar de daders voor brandstichting. Alle vier de auto’s werden bij de brand zwaar beschadigd. Dat de veehandelaar geen onbesproken persoon is in de gemeente mag duidelijk zijn. Hij viel ooit het Gaia boegbeeld Michel Vandenbosch aan in Anderlecht bij Brussel en zou ooit ook te maken hebben gehad met mensenhandel tussen Noord Frankrijk en Groot Brittannie. Waarom deze brand werd gesticht op zijn domein in momenteel niet duidelijk en de man weigerde alvast alle commentaar.

Afbeelding van Reinhard Thrainer via Pixabay

%d bloggers liken dit: