Kleuterschool in de Tuinwijk in Hoboken bekogeld

Wanneer alles gebeurd is in de basis- en kleuterschool Accent in de Tuinwijk is niet echt duidelijk. Maar bij de Antwerpse politie spreken ze wel van een zoveelste geval van vandalisme tijdens de voorbije kerstperiode.

In de Tuinwijk in Hoboken ging het dit keer over grote stenen die door de ruiten van de kleuter- en basisschool werden geworpen en blijkbaar hebben de daders ook nadien geprobeerd om vuurpijlen door deze ramen naar binnen te schieten. Gelukkig bleven die hangen in de gordijnen aan de ramen. Deze gordijnen hebben blijkbaar wel even vuur gevat. Maar die vlammen zouden uitgegaan zijn zodat verder het vuur niet is overgeslagen naar de klaslokalen. Het is gebeurd in de kerstvakantie en er was dus ook niemand aanwezig op de school. Gisteren kwam het personeel van de school de averij opmeten en opkuisen. Want maandag beginnen de lessen weer.

Bij de Antwerpse politie heeft men er ondertussen meer dan genoeg van. Het is de zoveelste daad van vandalisme zeggen ze daar. Ook nu doen we een beroep op mensen die in de buurt iets gezien of eventueel beeldmateriaal hebben van deze vandalenstreken. Deze mensen kunnen contact opnemen met de Blauwe Lijn van de Politie Antwerpen op het nummer 0800/123.12. Of stuur een mail naar deblauwelijn@politie.antwerpen.be

Foto’s: Fb Fons Mulder

%d bloggers liken dit: