Struikenaanplant op heraangelegde Oude Spoorwegberm in de gemeente Kontich

Zondag 12 januari vindt een struikenaanplant plaats op de heraangelegde Oude Spoorwegberm tussen Mechelsesteenweg en Kruisschanslei. “Nu de werken in de laatste fase zijn, planten we nog dit plantseizoen de beloofde houtkant tussen de tuinen en de berm aan. Op die manier heeft deze houtkant een jaar voorsprong in groei. De rest van de aanplantingen gebeuren volgend plantseizoen.

Deze aanplant willen we samen doen met de hele buurt en zoveel mogelijk Kontichnaars. We zijn heel blij dat vrijwilligers van Natuurpunt Oude Spoorweg met voormalig schepen en geestelijke vader van het project Wim Annaert aan dit participatiemoment willen meewerken. Natuurpunt staat in voor de catering en helpen de mensen met hun deskundigheid bij het planten, samen met een aantal arbeiders van de groendienst. Er moeten in totaal 3.250 struiken in de grond.

Mensen die nog vragen hebben over het project, kunnen die uiteraard ook ter plaatse kwijt”, zegt schepen van groenzorg Wim Claes. Lokaal bestuur Kontich en Natuurpunt voorzien een beperkt aantal schoppen maar breng zeker je eigen schop mee. Ook laarzen zijn noodzakelijk. Goed of slecht weer, er wordt zeker geplant. Wie mee wilt komen planten, meldt zich die dag doorlopend tussen 13.30 en 16 u. bij de Natuurpuntstand nabij de Reepkenslei.

De herinrichting van het traject, met als naam ‘Blauwgroen Park Spoor Natuurlijk!”, werd bekroond als provinciaal laureaat 2018. De totale kostprijs bedraagt bijna 350.000 euro, waarvan ongeveer 100.000 euro aan subsidies. De werken zijn nog  in uitvoering maar tegen de lente zal alles af zijn. De evolutie van de werken kan ja volgen op https://www.kontich.be/project-blauwgroen-park-spoor-natuurlijk

%d bloggers liken dit: