Negatief advies voor hondenweide op Dungelhoeffsite in Lier houdt plannen niet tegen

Het schepencollege van Lier heeft beslist dat er op de Dungelhoeffsite een hondenweide komt. Waar precies staat nog niet vast, want zowel het autonoom gemeentebedrijf als de stadsdienst Groen gaven negatief advies over de geplande locatie. Dat houdt ons niet tegen. Ik wil de hondeneigenaars niet in de kou laten staan, reageert schepen van Dierenwelzijn Rik Pets

De vraag over een hondenweide in het centrum van de stad leefde al langer, maar kwam na een petitie recent in een stroomversnelling. De stadsdienst Openbaar Domein stelde als mogelijke locatie het park op de Dungelhoeffsite voor. Het gaat om de groene driehoek die het dichtst tegen de Mechelsesteenweg ligt. De aanleg met een afsluiting en een toegangssas schommelt rond de 13.500 euro.

Schepen van Dierenwelzijn Rik Pets lijkt zich van de adviezen niet zo erg veel aan te trekken. De negatieve adviesen houden ons niet tegen, want ik wil de hondeneigenaars niet in de kou laten staan, aldus Rik Pets. Voor we een definitieve beslissing nemen, overleggen we wel nog eerst met de buurtbewoners. Hopelijk is de hondenweide nog voor de zomer klaar.

Afbeelding van Katrinbechtel via Pixabay

%d bloggers liken dit: