Struikenaanplant op heraangelegde Oude Spoorwegberm in Kontich houd heel wat bewoners bezig op zondagmiddag

Geen tijd om naar de koers te kijken vertelde ons een inwoner van de gemeente Kontich gisteren toen we aankwamen bij de heraangelegde Oude spoorwegberm tussen de Mechelsesteenweg en Kruisschanslei. “Nu de werken in de laatste fase zijn, planten we nog dit plantseizoen de beloofde houtkant tussen de tuinen en de berm aan. Op die manier heeft deze houtkant een jaar voorsprong in groei. De rest van de aanplantingen gebeuren volgend plantseizoen. Deze aanplant willen we samen doen met de hele buurt en zoveel mogelijk Kontichnaars vertelde de geestelijke vader van dit project en voormalig milieuschepen in de gemeente Wim Annaert aan de microfoon bij regioradio Zuidrand. Er moeten in totaal 3.250 struiken in de grond vertelde huidig Schepen van groenzorg Wim Claes die net als zijn partijgenoot en Schepen Karel Van Elshocht kwamen meehelpen.

%d bloggers liken dit: