Met de opening van Avenue sluit Easyfairs fase 2 van project Antwerp Expo 2.0 af

Deze maand opent Avenue, de gloednieuwe evenementenlocatie op de site van Antwerp Expo. Met deze nieuwe locatie van 2000m2 richt Antwerp Expo zich tot de eventsector voor de organisatie van bedrijfsevents en congressen. Dankzij de eigen inkomzone met vestiaire en ontvangstbalie en de eigen toegangsweg met aparte parking, kan Avenue volledig autonoom van Antwerp Expo functioneren. Alle recente vernieuwingen op de site van Antwerp Expo laten Easyfairs toe om een antwoord te bieden op de veranderende behoeftes van grote bestaande evenementen zoals de Boekenbeurs maar dankzij de uitbreidingen wil het ook meer nieuwe internationale beurzen en events aantrekken.

Eind augustus 2018 ging de eerste fase van de werken van het project Antwerp Expo 2.0 van start, een project dat van Antwerp Expo een toekomstgerichte en toegankelijke evenementenhal moet maken die past binnen het Cultuurpark van de Stad Antwerpen: de 85 m brede gevel aan de Jan Van Rijswijcklaan werd totaal vernieuwd, de inkomzone 2 binnen werd helemaal gemoderniseerd en er gebeurden tal van verfraaiingswerken. Deze fase werd afgerond eind oktober 2018.

In de zomer van 2019 werd fase 2 van het plan opgestart met de uitbreiding van hal 4 met 2000 m2. Deze uitbreiding heeft een dubbele functie. Enerzijds kan ze dienen als een uitbreiding van hal 4 waardoor deze in totaal 8000 m2 wordt. Dit biedt aan de bezoekers van grote manifestaties zoals de Boekenbeurs en het Antwerp Classic Salon meer comfort en belevingsruimte en is noodzakelijk om grote internationale beurzen en grote nationale en internationale sportevents te kunnen aantrekken die een toegevoegde waarde zijn voor Stad Antwerpen en de haven.

Anderzijds kan de uitbreiding van 2000m2 ook gebruikt worden als een aparte eventlocatie van 2000 m2, Avenue.

Deze ready-to-use zaal beschikt over een unieke black box die volledig moduleerbaar is op maat van het evenement. De box kan gebruikt worden als één grote ruimte of kan onderverdeeld worden in twee of drie verschillende ruimtes met volledig personaliseerbare afmetingen. De black box wordt gevormd door een achtvoudig flexibel trackingsysteem – een uniek systeem binnen de Benelux – wat zorgt voor een heel gebruiksvriendelijke en snelle opbouw.

Met Avenue beschikt Easyfairs nu over een trendy eventlocatie in Antwerpen waarmee het een nieuw segment binnen de eventsector kan benaderen: productlanceringen, company events, congressen, conferenties enz.

Dirk Van Roy: “Wij hebben afgelopen 2 jaar bijna vijf miljoen geïnvesteerd voor de vernieuwing van Antwerp Expo en ik ben bijzonder fier op het resultaat. De reacties van onze organisatoren en van de event sector zijn alvast heel positief. Ik ben ervan overtuigd dat deze vernieuwingen een enorme meerwaarde zijn voor al onze organisatoren en bezoekers en dat we er zullen in slagen om op die manier nieuwe business naar Antwerpen te halen”.

Koen Kennis, Schepen voor Toerisme Stad Antwerpen: ”De stad en de Antwerpse toeristische sector zijn erg blij met de opening van Avenue, een toplocatie voor internationale en meerdaagse beurzen en evenementen. Dat soort organisaties genereren veel inkomsten en zijn erg belangrijk voor de uitstraling van de stad. Ik zie hier alleen toegevoegde waarde.’
De eerste onderzoeken in het kader van Fase 3 van het project Antwerp Expo 2.0 die de totale exploitatieruimte op 20.800 m2 zal brengen, zijn ondertussen volop aan de gang. De uitvoering van fase 3 hangt samen met het voorzien van een parkeergebouw volgens het plan MOBER (Mobilteitseffectenrapport).

%d bloggers liken dit: