Open Vld Antwerpen voert actie voor verkeersveiligheid

Vrijdag voerde Open Vld Antwerpen in verschillende districten actie voor meer verkeersveiligheid. De partij deed 3 concrete voorstellen om 3 specifieke verkeerssituaties te verbeteren. Het kruispunt aan den Bell, een fietsstraat in de Spoorweglaan in Wilrijk en het kruispunt van de Singel en Grote Steenweg in Berchem.

 

In Berchem, Wilrijk en Antwerpen voerden Open Vld-militanten vanochtend samen met gemeenteraadslid Erica Caluwaerts en provincieraadslid Ann Bakelants actie voor meer verkeersveiligheid. De partij, die op Vlaams en stadsniveau mee bestuurt, is tevreden met de investeringen die gebeuren in bijvoorbeeld veilige fietsinfrastructuur, maar wilde vandaag 3 specifieke locaties onder de aandacht brengen die gevaarlijk zijn. Op deze locaties moet het volgens Open Vld mogelijk zijn om snel een oplossing te vinden.

 

District Antwerpen, kruispunt Paleisstraat-Bresstraat-Boudewijnstraat-Sint-Laureisstraat (Den Bell)

De oranje knipperlichten op dit kruispunt, uitgerust met een schijnbaar mini-rondpunt in het midden, zorgen voor veel verwarring. Volgens districtsraadslid Stella Vansummeren doet het veel weggebruikers twijfelen over de toepassing van de verkeersregels en de voorrang van rechts in het bijzonder. De oranje knipperlichten maken deel uit van een proefopstelling. Districtsraadslid Vansummeren vraagt dat er nu een definitieve en duidelijke opstelling komt.

District Wilrijk, fietsstraat

Open Vld Wilrijk wil dan weer dat er werk wordt gemaakt van de (her)aanleg van cruciale verbindingsassen in asfalt, waaronder het fietspad van de Edegemsesteenweg, de Doornstraat (in overleg met buurgemeente Edegem), de Jules Moretuslei (in overleg met de provincie), en vooral de Spoorweglaan. Van deze laatste wenst districtsschepen Werner Theuns deze legislatuur een fietsstraat te maken. 

District Berchem, kruispunt Singel, Grote Steenweg aan Sint-Willibrorduskerk

Ondertussen is de hele Singel onderhanden genomen en zijn er veilige afgescheiden dubbelrichtingsfietspaden gekomen. Nog niet alle kruispunten zijn echter volledig aangepast aan die realiteit. Zo ook het kruispunt van de Singel met de Grote Steenweg in Berchem. Districtsschepen Kris Gysels en de Berchemse Open Vld-afdeling willen dat er werk wordt gemaakt van meer conflictvrije verkeerssituaties en dat de fietser er meer plaats krijgt op de oversteekplaatsen.

%d bloggers liken dit: