Topresultaten voor het DansAteljee uit Kontich

Op zondag 12 januari nam Het DansAteljee deel met solo’s, duo’s en een groepschoreo in de categorie Modern, hedendaags en jazz tijdens de qualificatiewedstrijd van Dance Waves Competition te Mortsel.  Jutta Bridts (9j)  en Lou Mennes (9j) kaapten met een schattige choreografie van Leen Bridts vol leuke lifts en een knappe technische uitvoering de eerste prijs in de wacht bij de ‘kids’.  In de daaropvolgende categorie, de junioren, waren alle eerste prijzen voor Het DansAteljee.   Sam Van Brussel (14j) won de eerste prijs met haar solo, scoorde de meeste punten van de hele dag en ging vervolgens ook met de prijs voor de improvisatieronde lopen.  In deze ronde vinden alle deelnemers een plaats op het podium waarna een willekeurig lied wordt afgespeeld.  De jury beloont de meest opvallende danser met de improvisatieprijs.

Ook zeer opvallend was de inventieve duo van Flore Verstraeten (12j) en Iris Jacobs (15j).  Ze verbluften het publiek en jury met hun prachtige partnering vol originele contacten en namen de gouden medaille in ontvangst.

Jazz Unlimited, die recent nog werd uitgeroepen tot sportploeg van Kontich 2019, bracht een nieuwe choreografie van Leen Bridts.  De invloed van trendsetters op de sociale media in dansante vorm kon de jury erg bekoren en als echte influencers streken de meisjes (12-15j) de eerste prijs op.

In de 18j+ – categorie kon Jade Taeymans, die met een rugblessure kampte, toch de hoofdprijs in de wacht slepen.  Pijnstillers, een gigantisch doorzettingsvermogen en een verbluffende choreografie zorgden voor dit succes.

Ook de andere dansers brachten prachtige stukken en behaalden podiumplaatsen.
Zo werd Margot De Ketelaere  met haar eerste solo-deelname aan een competitie knap 2e in de categorie Teens (15-17j) met haar balletsolo.
Jutta Bridts werd 3e in de Kids (9 – 11j) – Modern, Hedendaags & Jazz  met haar schattige solo.
De originele solo van Flore Verstraeten scoorde 3e  bij de Juniors (12 – 14j) – Modern, Hedendaags & Jazz
De strakke duo van Liz Jansen en Roos Jacobs behaalde de  4e plaats in de categorie Juniors (12 – 14j) – Modern, Hedendaags & Jazz – Duo/Trio
Lien Plaum eindigde 2e en Iris Jacobs 3e als prachtige solisten bij de Teens (15 – 17j) – Modern, Hedendaags & Jazz
Sam Van Brussel  en Lien Plaum werden 2e en Lien Gillis  en Margot De Ketelaere 5e bij de Teens (15 – 17j) – Modern, Hedendaags & Jazz met hun mooie duo’s.

2020 wordt dus een veelbelovend jaar voor deze wedstrijddansers!
Filmpjes van de winnaars zijn te vinden op de facebookpagina van Het DansAteljee vzw.

%d bloggers liken dit: