Dichte mist zorgt voor twee ongelukken op de Prins Boudewijnlaan

De dichte mist en het slechte zicht zorgde gisterenochtend voor twee zware ongevallen op de Prins Boudewijnlaan. Eerst in Edegem en nadien in de gemeente Kontich. Het zwaarste ongeval deed zich even voor 6u voor. Ter hoogte van de supermarkt Carrefour probeerde een 34 jarige fietser de rijbaan over te steken. Een lichte vrachtwagen had de man niet of te laat opgemerkt en reed hem aan zonder te remmen. De fietser kwam daarbij hard op de rijbaan ten val en werd in kritieke toestand overgebracht naar het UZA ziekenhuis in Edegem.

Later kwam de melding dat het over Michiel Claus ging die in het uitgangsleven in de gemeente Kontich bekend is als uitbater van café De Wipschutter en de zomerbar 2019 in het Altenapark. De ongelukkige man werd ondertussen hersendood verklaard. Ook de chauffeur van de lichte vrachtwagen werd in shock overgebracht naar het ziekenhuis. En de Prins Boudewijnlaan werd een tijdlang afgesloten.

En een paar uurtje later was het opnieuw prijs op de Prins Boudewijnlaan. Rond 9u kwam het ter hoogte van de Villermontstraat in de gemeente Kontich tot een aanrijding tussen twee wagens. Een wagen die de Prins Boudewijnlaan wilde kruisen werd er in de flank aangereden door een tweede voertuig. De balans bij dit ongeval waren drie lichtgewonden uit Kontich en Aartselaar die allen moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis. Ook hier werd de drukke Prins Boudewijnlaan afgesloten tot beide voertuigen getakeld waren.

Ook vandaag zal volgens het KMI de dag starten en eindigen met beperkt zicht door de aanwezige mistbanken. Uitkijken en je snelheid aanpassen op de weg is zeker geen overbodige luxe.

 

Afbeelding van Aleš Kartal via Pixabay

%d bloggers liken dit: