Fietsstallingen voor bakfietsen moet kunnen maar niet aan het gemeentehuis in Kontich

De oppositiepartij Sander pleit voor het inrichten van fietstallingen voor bakfietsen aan het hernieuwde gemeentehuis in Kontich. Het gemeentebestuur besteedt daar 80.000 euro voor meer dan honderd fietsplaatsen en niet één voor een bakfiets zeggen ze bij de Dorpslijst.

En nogthans rijden momenteel meerdere mensen in onze gemeente men een bakfiets. Gezinnen maken volgens de laatste cijfers van gemeente- en stadsmonitor Vlaanderen wel meer gebruik van een bakfiets. De laatste cijfers spreken over drie procent voor de gemeente Kontich en deze mensen moeten dus ook een plaats krijgen als ze op bezoek komen in het gemeentehuis. De Schepen van mobiliteit in de gemeente Willem Wevers is zeker niet tegen bakfietsen en wil graag bekijken of er plaats kan gevonden worden voor deze weggebruikers. Enkel in de nieuwe fietsstalling aan het gemeentehuis kan dit niet. Om de eenvoudige reden dat een plaats van een bakfiets groter moet zijn en dat dit teveel plaatsen van andere fietsen in de nieuwe fietsenstalling zou innemen.

Dus willen we graag ingaan op het voorstel van de Dorpslijst. En gaan we op zoek naar een andere locatie in de buurt voor een stalling voor bakfietsen vertelt de mobiliteitsschepen in de gemeente Kontich.

 

Foto: Pixabay

%d bloggers liken dit: