EXPO 65 jaar Jommeke trok al heel wat volk naar het Wilrijkse districtshuis

2020 wordt een speciaal jaar voor Jommeke met heel wat feestelijkheden en bijzondere albums. De spits wordt momenteel afgebeten in het district Wilrijk met een expo in het districtshuis over ’65 jaar Jommeke’. En daar kwamen dit weekend al heel wat bezoekers op af.

Jommeke beleeft in 2020 zijn 300e avontuur en bestaat 65 jaar. Waar kan dat beter gevierd worden dan in Wilrijk, waar Jef Nys hem voor het eerst op papier zette!

Het geitendorp heeft al langer een boon voor de blonde stripheld. Je komt Jommeke en zijn vriendjes her en der tegen op nutskasten en natuurlijk kent iedereen de grote stripmuur aan de Heistraat. Uitgeverij Ballon Media, het district Wilrijk en het Vlaams Stripcentrum vieren 65 jaar Jommeke met een grote expo in het districtshuis. Die kan je nog vier weken lang gratis gaan bezoeken.

En een nieuw evenement staat reeds op de kalender met de familiefilm De Schat van de zeerover uit 1968. Deze zal gratis vertoont worden op woensdag 5 februari om 15u in het Districtshuis langs De Bist in Wilrijk. In deze film is de geestesvader van Jommeke, Jef Nys te horen als stem van de papegaai Flip. En na de film is er nog een reportage te zien over de Jommekesdag.

Regioradio Zuidrand ging met de voorzitter van het Vlaams Stripcentrum Frank Bogaerts rond wandelen in de expo 65 jaar Jommeke

%d bloggers liken dit: