Periodieke onderhoudswerken in tunnels in de maand februari 2020

Meerdere keren per jaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) periodieke onderhoudswerken uit aan de tunnels in haar beheer. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken ’s nachts plaats. Overdag zijn de tunnels altijd gewoon open.

Wij geven de tunnels door die zullen aangepakt worden in onze regio. In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 februari wordt er in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 4 op woensdag 5 februari, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21u en 05u is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20.30u afgesloten.

Ook in de Craeybeckxtunnel (E19) zal gewerkt worden en wel op 5 en 6 februari. In de koker richting Antwerpen. De daaropvolgende nacht, van donderdag 6 op vrijdag 7 februari, wordt er in de koker richting Brussel gewerkt. Tijdens de werken (tussen 21u en 06u) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid. Tijdens de tweede nacht wordt de oprit van de Singel naar de Craeybeckxtunnel vanaf 20.30u afgesloten.

%d bloggers liken dit: