Natuurpunt Land van Reyen maant de fietsers van de fietsostrade tussen Lint en Lier aan tot extra voorzichtigheid

De salamander- en paddentrek is namelijk al op gang gekomen zeggen ze bij Natuurpunt Land Van Reyen. Sam de salamander, Pat de pad en Rik de kikker gaan weer op weg! Na een heerlijke winterslaap tussen de bladeren op de bodem van het bos, gaan Sam de salamander, Pat de pad en Rik de kikker binnenkort opnieuw op weg naar hun lievelingspoel. Al kruipend, glijdend en springend proberen ze om ter eerst bij het frisse water te geraken. Daarvoor moeten ze echter veel obstakels overwinnen.

Voor ons zijn het fietspad en de treinsporen handige hulpmiddeltjes om van Lint naar Lier (of Kontich) te geraken, maar voor onze amfibieën zijn het levensgevaarlijke hindernissen. Tegen valavond, bij ongeveer 10°C en regenachtig weer zonder veel wind, zien we de eerste diertjes uit de berm verschijnen. De schemering moet hen beschermen tegen natuurlijke vijanden, maar net dan zien onze fietsers de diertjes nauwelijks op het fietspad zitten. En de trein kan al helemaal niet uitwijken. Een kleine of grote tik van een wiel of de luchtverplaatsing onder een rijdende trein zijn voldoende om de vrijerstocht vroegtijdig te beëindigen.

Met onze Lintse Natuurpunt medewerkers houden we de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten en gaan we ook elke avond, vanaf begin februari, aan het Bos van Marpingen een kijkje nemen.

Als we veel dieren verwachten, roepen we onze hele groep vrijwilligers op via Facebook en e-mail om te komen helpen. Iedereen (groot en klein) is welkom om een handje toe te steken, ook al kan je maar op één avond.

Wil je op de hoogte blijven, sluit je dan aan bij onze Facebookpagina Paddenoverzet Natuurpunt Lint of stuur een mailtje naar nick.schryvers@pandora.be  of bel even op het nummer 03/ 455 86 84. Wil je Sam, Pat en Rik een handje komen helpen, geef dan een seintje. Alvast bedankt, iedereen welkom, en vergeet je fluohesje en emmer niet sluiten ze af bij Natuurpunt Land Van Reyen.

 

Foto: Pixabay

%d bloggers liken dit: