Binnenkort nog 6 bijkomende plaatsen voor elektrisch laden in Lier

Momenteel kan je in Lier op 11 locaties op straat een elektrische wagen opladen. In 2019 was parking Gasthuisvest op dat vlak de toplocatie, gevolgd door de laadplaatsen op parking Wallehof en in de Schapekoppenstraat. Die 3 locaties met in totaal 6 aansluitingen zijn meteen goed voor bijna 60% van het elektrisch laden in Lier. Dat blijkt uit informatie die Fluvius aan de stad over de laadpalen die zij beheren. Locaties om te laden waar voorlopig nog weinig gebruik van wordt gemaakt, zijn: De Laag in Koningshooikt, Rode Kruislaan en Pannenhuisstraat. Deze laatste werd wel pas eind november 2019 in gebruik genomen. Er is in elk geval nog voldoende ruimte om bijkomende voertuigen te kunnen laden.

 

In 2020 worden nog 6 bijkomende laadpalen voorzien door Fluvius, daarvoor zijn momenteel een aantal locaties in onderzoek:

 • Vismarkt
 • Buurtparking Charon
 • Buurtparking Pieter Breughellaan
 • Parking Tramweglei
 • Hoogveldweg
 • Eeuwfeestlaan, kruising Guldensporenlaan

 

Na deze uitbreiding zullen er in Lier in totaal 34 wagens tegelijkertijd kunnen laden. Huidige locaties:

 • Rode Kruislaan
 • Parking De Laag (Koningshooikt)
 • Spuilei (parking Wallehof)
 • Zaat
 • Benedenbaan
 • Gasthuisvest
 • CC De Mol
 • Parking Rederijkerslei
 • Achterzijde sporthal De Komeet (Komeetstraat)
 • Pannenhuisstraat
 • Schapekoppenstraat: oplaadeiland met 2 laadpunten voor elektrische wagens en 6 laadpunten voor elektrische fietsen of scooters

 

Wie zelf een 100% elektrische wagen koopt en geen mogelijkheid heeft de wagen op te laden thuis, kan via Fluvius ook een laadpaal in de omgeving aanvragen. Op basis van dat principe werd alvast 1 laadpaal geïnstalleerd in de Pannenhuisstraat. Meer info hierover op de website van Fluvius: www.fluvius.be/nl/thema/duurzame-mobiliteit/wanneer-kan-ik-een-publieke-laadpaal-aanvragen.

 

Foto: Pixabay

%d bloggers liken dit: