Boechout opnieuw genomineerd voor Fietsgemeente 2020

Na de titel van Fietsgemeente 2012 en 2015 maakt Boechout opnieuw kans op de titel van Fietsgemeente 2020. Tijdens het eerste deel van de verkiezing scoorde Boechout, samen met Zutendaal en Ravels, het beste in de categorie van gemeenten met minder dan 20.000 inwoners. Dat is bovendien ook de categorie met de grootste concurrentie. Maar liefst 414 Boechoutenaren vulden de fietsenquête in en beoordeelden Boechout positief. 

De Fietsersbond en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde gaan weer op zoek naar de Fietsgemeente 2020. Het eerste deel van de verkiezing bestond uit een online enquête waarin inwoners konden stemmen over de fietsbeleving en –infrastructuur in hun gemeente. In totaal brachten 414 Boechoutenaren hun stem uit. Wat betreft het aantal ingevulde enquêtes, eindigt Boechout daarmee zelfs op de 6e plaats van àlle gemeenten en steden. En de inwoners stemden vooral positief! Want Boechout behaalde, samen met Ravels en Zutendaal, de hoogste score in haar categorie. Boechout maakt dus opnieuw kans op de titel van Fietsgemeente 2020.

“Uiteraard zijn we fier dat we genomineerd zijn voor Fietsgemeente 2020. Vorige jaren waren het experten die beslisten wie genomineerd werd. Dit jaar werd die opdracht overgelaten aan de inwoners zelf. Dat we ook nu genomineerd zijn, doet dus extra veel plezier. Ik wil dan ook alle Boechoutenaren bedanken om de bevraging in te vullen. Voor ons is dat een rijke bron aan informatie waar we verder mee aan de slag kunnen”, zegt schepen van Mobiliteit Rudi Goyvaerts. “Ondertussen blijven we er elke dag aan werken om Boechout voor fietsers comfortabel, veilig en aangenaam te maken. Zo realiseerden we al mooie dingen in de Alexander Franckstraat en het dorpscentrum. In de toekomst zetten we nog in op bijvoorbeeld een fietspad op de Wommelgemsesteenweg en Broechemsesteenweg en maken we van de Dr. Theo Tutsstraat ook een fietsstraat.”

In de tweede ronde van de wedstrijd, die in februari van start gaat, zal een studiebureau de drie genomineerde gemeenten doorlichten. Daarbij maken experts een diepgaande analyse van de fietsinfrastructuur en het fietsbeleid in de gemeenten en dus ook in Boechout. De resultaten worden vervolgens beoordeeld door een vakjury, die beslist welke winnaar er op 26 mei tijdens het Fietscongres in Antwerpen uit de bus komt. De winnaar krijgt van de Vlaamse overheid een subsidie van 50.000 euro om te investeren in fietsvoorzieningen.

 

Foto: Pixabay

%d bloggers liken dit: