Carnaval en Boom Winterfoor

Noteer zaterdag 29 februari en zondag 1 maart alvast in de agenda want dit feestweekend staat immers volledig in het teken van carnaval. Het feest begint al op zaterdag 22 februari want dan gaat Boom Winterfoor van start.

De Boomse carnavalvereniging De Orde van de Onnefretters is de voorbije weken en maanden weer druk in de weer geweest. Zij presenteren jullie dan ook met trots volgend carnavalesk programma:

Zaterdag 29 februari:

14.11u: 5de Kindercarnavalbal

Locatie: Feestpaleis, Colonel Silvertopstraat 13

20.11u: 7de Carnavalbal

Locatie: Feestpaleis, Colonel Silvertopstraat 13

 

Zondag 1 maart:

14.11u: 7de Carnavalstoet

Locatie: Centrumstraten

De carnavalstoet volgt, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, volgend parcours. Vertrek ter hoogte van café Biljart in de Kerkhofstraat via de Kerkhofstraat naar de Varkensmarkt, de Tuyaertsstraat, de Antwerpsestraat (in tegengestelde richting!), de Leopoldstraat (in tegengestelde richting!), de Heldenplaats (in tegengestelde richting!), de Bassinstraat (in tegengestelde richting!), de Kaai, de Windstraat, de Grote Markt met podium ter hoogte van immobiliënkantoor First Immo, de Hoogstraat en de Blauwstraat met ontbinding ter hoogte van café ’t Kelderke in de Blauwstraat.

De carnavalstoet bestaat uit carnavalverenigingen, drumbands, praalwagens, reclamewagens en reuzen. Beslist een bezoekje waard!

 

Boom Winterfoor

 Tijdens de krokusvakantie, van zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart, houdt de kermiskaravaan een 1ste keer halt op de Grote Markt.

Beertjes grijpen, eendjes vissen, krijtjes schieten, rondjes draaien of heerlijk smoutebollen smullen? Het is perfect mogelijk op Boom Winterfoor. De kermisuitbaters organiseren op woensdag 26 februari een 2 eurodag. Alle kermisinstellingen werken die dag aan 2 euro.

 

Foto: Pixabay

%d bloggers liken dit: