Nog meer zaken online aan te vragen op www.boom.be

Het Lokaal bestuur Boom wil het de Bomenaars zo makkelijk mogelijk maken. Daarom kan je steeds meer zaken thuis regelen. Elke maand komt er wel een nieuw online formulier bij in het e-loket. Sinds kort kan je bijvoorbeeld online een parkeerplaats voor personen met een handicap aanvragen. Enkele dagen geleden werd nog de aanvraag voor een tegeltuin gedigitaliseerd.

Mensen die een parkeerkaart voor personen met een handicap hebben, kunnen onder bepaalde voorwaarden een parkeerplaats in de buurt van hun huis of werkplaats aanvragen. Zo mogen ze geen garage of parking hebben en hebben ze hier enkel recht op als er moeilijk parkeerplaats te vinden is in de buurt. Maar voor de aanvraag hoeven ze zich alleszins vanaf nu niet meer te verplaatsen, want die kan online. Je kan alle vereiste documenten en attesten in het e-loket opladen en zo rechtstreeks aan het lokaal bestuur bezorgen.

Wil je graag wat meer groen in je straat? Dan kan je nu ook online een tegeltuin aanvragen. Een tegeltuin of geveltuin is een smalle groenstrook aan de straatkant, onmiddellijk tegen de gevel van je woning. In een geveltuin kan je klimplanten, struiken of eenjarige planten zetten. Je kan dit uiteraard niet zomaar, er zijn enkele spelregels. Die vind je op www.boom.be en je kan er ook onmiddellijk de aanvraag verzenden.

Als je graag een rookmelder wil aankopen aan het voordelige tarief van 9 euro, kan je dat ook nog altijd online doen. Je krijgt dan een bericht als er voldoende voorraad is, en moet de rookmelder natuurlijk wel nog even in het gemeentehuis komen ophalen en betalen.

Wist je trouwens dat je voor een adreswijziging ook enkel naar het gemeentehuis moet komen om je identiteitskaart aan te passen? De aangifte kan je gewoon online doen, je moet enkel voor de afhandeling nog langskomen.

Wil je graag weten welke zaken je nog online kan regelen? Je vindt alles op www.boom.be/e-loket

%d bloggers liken dit: