Stad lanceert meldknop voor onwettige parkeerverbodsborden

Parkeerverbodsborden worden regelmatig onwettig gebruikt en geplaatst. Om dit tegen te gaan heeft de stad Antwerpen een meldknop ontwikkeld. Op de site parkeerverbod.info kan iedereen onwettige parkeerverbodsborden melden.

In 2016 startte de stad Antwerpen met de digitalisering van parkeerverboden. Burgers en bedrijven kunnen sindsdien digitaal parkeerverboden aanvragen én online een overzicht zien van alle actieve parkeerverbodzones.

Bewoners en bedrijven kunnen eenvoudig en snel een parkeerverbod aanvragen via https://parkeerverbod.antwerpen.be. Op het digitale platform https://parkeerverbod.info kunnen burgers dan weer te allen tijde raadplegen hoe lang en waar een parkeerverbod precies geldt, en of het effectief om een vergund parkeerverbod gaat. Daarnaast kleeft op elk parkeerverbodsbord dat door de stadsdiensten geplaatst wordt een QR-code waarmee burgers snel ter plaatse het parkeerverbod kunnen controleren.

Meldknop voor onwettige parkeerverbodsborden

Om het onrechtmatig gebruik van parkeerverbodsborden nog beter te kunnen aanpakken en het melden ervan te vergemakkelijken, is nu op https://parkeerverbod.info een meldknop voor onwettige parkeerverbodsborden toegevoegd. Na een melding gaat de stad kijken of de melding gegrond is en onderneemt ze indien nodig actie. Ontvreemde borden van de stad worden terug gerecupereerd en onvergunde borden worden aanzien als sluikstort en uit het straatbeeld verwijderd.

 

Slimme parkeerverbodsborden: tweede stap in digitalisering

De stad digitaliseert verder en bouwt het gebruik af van de klassieke parkeerverbodsborden waarop de datums manueel door een stadsmedewerker worden geschreven. Sinds 2019 zijn er nieuwe slimme parkeerverbodsborden met digitaal scherm en gps in het straatbeeld te zien. Via deze digitale parkeerverbodsborden gaat de stad diefstal en bijgevolg onrechtmatig gebruik tegen. In de loop van 2020 zet de stad in op een verdere uitrol van deze digitale parkeerverbodsborden.

%d bloggers liken dit: