Gemeente Boechout vierde gisteren haar helden

interview-Christoff-De-Winter

interview-Miecke-Rutges

 

Bruggenbouwer Miecke Rutges en held Christoff De Winter werden gisterenavond als lokale helden ontvangen door Burgemeester Koen T’Sijen op het Boechoutse gemeentehuis.

Elk jaar beloont de gemeente een Boechoutenaar die zich als vrijwilliger inzet en meewerkt aan de gemeenschapsvorming. De lijst van verenigingen, adviesraden en werkgroepen waarin Miecke Rutges haar steentje bijdraagt is eindeloos. De GROS, KVLV, werkgroep Wapenstilstand … Het zijn er maar enkele van. Met veel enthousiasme zet ze zich in voor de gemeente en pleit ze voor meer verbondenheid, warmte en solidariteit. Voor haar jarenlange engagement kreeg ze in 2018 dan ook de ‘Prijs van de Gemeente’.

Ook Christoff De Winter uit Lier verdient een medaille. Hij verrichte eind oktober 2018 een heldendaad door een automobilist die was vastgereden op de spooroverweg in de Alexander Franckstraat te redden. Christoff die toevallig in de buurt was, zag de auto op de overweg staan en twijfelde geen seconde. Hij trok de chauffeur uit zijn wagen. Net op tijd: enkele tellen later werd de auto geramd door een aanstormende trein.

Redenen genoeg voor burgemeester Koen T’Sijen om deze twee helden in de bloemetjes te zetten.

Regioradio Zuidrand mocht erbij zijn en had een gesprek met beide helden die hun prijs in deze warme gemeente meer dan ooit verdienen.

 

 

 

%d bloggers liken dit: