Valentrein spoort naar je toe deze vrijdag in de Zuidrand en Rupelstreek

Elk jaar doopt Groen op 14 februari Valentijn om tot Valentrein. Met een ludieke actie willen we alle pendelaars, die het openbaar vervoer naar hun werk nemen, een hart onder de riem steken. We willen zij die dagelijks voor de trein kiezen oprecht bedanken. Met deze actie geven we de overheid het signaal dat fors investeren in trein, tram en bus absoluut nodig is. Want een uitgebreid en betaalbaar openbaar vervoer is niet alleen het antwoord op de klimaatopwarming, luchtvervuiling en files, maar ook een oplossing voor stress- en andere gezondheidsproblemen. Met gerichte en verhoogde subsidies zal het openbaar vervoer de voorkeur krijgen op de auto. Samen met forse investeringen in fiets- en wandelpaden is dit de enige juiste weg naar een duurzame toekomst.

‘Waarom nu op Valentijn? Ben je een romantisch avondje uit met Valentijn, je hebt het reuzegezellig en dan merk je in je ooghoek een klok. Een klok die zegt dat het 21u50 is. Dat kan niet waar zijn. Je checkt je smartphone. Het is inderdaad al zo laat. Net wanneer de vonk dreigt over te slaan, moet je sprinten naar je laatste trein die over enkele ogenblikken aankomt.’

‘De oplossing? Meer avondtreinen en betere aansluitingen. Wij hopen dat de Vlaamse regering snel het licht ziet. En in plaats van te besparen op het openbaar vervoer kiest voor investeringen. Dat de liefde kan zegevieren!’

In de treinstations delen zij op 14 februari tussen 7 en 9 uur ’s ochtends Valentreinkaartjes uit aan reizigers. Dit om de reizigers aan te moedigen en hen te bedanken om te kiezen voor een ecologisch vervoersmiddel.’

 

%d bloggers liken dit: