Koorvlam van World Choir Games houdt halt in Boechout

Op zaterdag 15 februari ontvangen de leerlingen van de Jan Frans Willemsschool in Boechout de enige echte koorvlam van de World Choir Games. Die vlam reist 5 maanden lang Vlaanderen door, met als eindpunt de World Choir Games zelf. Ze houdt halt in Boechout omdat de leerlingen van het 4e, 5e en 6e leerjaar van de Jan Frans Willemsschool de musical Santi opvoeren.

 

De leerlingen van de Jan Frans Willemsschool zijn al enkele maanden aan het repeteren om tijdens het weekend van 15 februari de musical Santi op te voeren. Daar hoort natuurlijk de ontvangst van de koorvlam van de World Choir Games bij, ook wel de Olympische Spelen voor koren genoemd.

 

De World Choir Games vinden plaats in Vlaanderen van 5 tot 15 juli, met als gaststeden Antwerpen en Gent. Tijdens dit grootste zangevenement ter wereld treden meer dan 21.000 zangers uit 70 landen en 5 continenten op. De bijhorende koorvlam startte haar reis naar de openingsceremonie al op 24 januari en zal 5 maanden lang door Vlaanderen reizen langs 50 plaatsen en concerten.

 

Op zaterdag 15 februari is het dus de beurt aan Boechout. Om 13.45 uur, vlak voor de eerste opvoering van de musical, ontvangt burgemeester Koen T’Sijen de koorvlam in Theater Vooruit. Daarna volgt de musical van de leerlingen van de Jan Frans Willemsschool.

 

In Santi vertellen ze het verhaal van een jongen met Spaanse roots die vermist is. Zijn vriendjes uit de klas missen hem en besluiten op zoek te gaan. Het vervolg is een heuse zoektocht, begeleid door verschillende liedjes. Ze spelen op zaterdag 15 en zondag 16 februari, telkens om 14 en 16 uur in zaal Theater Vooruit (Sint-Bavoplein 17, Boechout). Tickets zijn nog verkrijgbaar aan het secretariaat van de Jan Frans Willemsschool of via stijnmaterne@hotmail.com.

 

Meer info:

 

  • Stijn Materné, leerkracht Jan Frans Willemsschool, 0478 73 87 86
  • Website World Choir Games: https://wcg2020.be/
%d bloggers liken dit: