Resultaten geslaagde ‘winterbob’ campagne & controle fietsverlichting in Lier

PZ Lier deed van 29 november 2019 tot 3 februari 2020 mee aan de ‘winterbob’ campagne. Er werden veel ademtesten afgenomen, 2.184 om precies te zijn. De testen werden afgenomen in Lier en Koningshooikt. Van de afgenomen testen werden er 1.442 afgenomen via een zogenaamde “pretest”. Dit is een soort sampler. Van al deze testen moesten er 705 bestuurders werkelijk blazen. 2020 werd ingezet met het maandthema: controle op fietsverlichting.

De resultaten van december en januari

Van al de afgenomen testen waren er 23 alerte en 14 positieve ademtesten. Dit is slechts 1,69% van de afgenomen testen. In de provincie Antwerpen lag het aantal  positieve testen iets lager met 1,18%. Vorig jaar hield PZ Lier dezelfde campagne. Ten opzichte van vorig jaar werden er dit jaar 811 (+59%) meer testen afgenomen.

Maandthema januari: controle fietsverlichting

Ook in 2020 zal er elke maand een ander thema in de kijker staan. We zitten nog steeds in donkere maanden. Fietsers zijn soms niet goed zichtbaar, dit kan resulteren in gevaarlijke situaties. Om het jaar te starten heeft PZ Lier daarom een grondige controle gedaan op fietsverlichting. Hiervoor werden 3 grote acties georganiseerd, aangevuld met 5 kleinere controles.

Tijdens de controle werden er wel 110 overtredingen vastgesteld. Hiervan kregen 6 meerderjarigen een onmiddellijke inning. 104 minderjarige kregen een jongeren proces-verbaal en zullen uitgenodigd worden op woensdagavond om een les verkeersveiligheid te volgen.

Voor de maand februari organiseert PZ Lier acties op het negeren van verkeerslichten.

%d bloggers liken dit: