Valentrein: Groen Boom vindt het “toff” dat pendelaars voor openbaar vervoer kiezen

Valentijn? Voor Groen Boom is 14 februari ook Valentrein! Met een ludieke actie staken ze alle pendelaars die het openbaar vervoer nemen een hart onder de riem. Groen Boom bedankte de Openbaar Vervoer-gebruikers aan bushaltes en treinstation met een speciaal Valentreinkaartje en een chocoladebonbon.

Gezellig Valentijn vieren in Antwerpen? Maak het niet te laat en wees op tijd voor de laatste trein! Zorg dat je de juiste tram hebt zodat je de bus op het zuid-station nog haalt!

Iedereen die de bus, tram of trein neemt kan voorgaande situaties spijtig genoeg beamen… Speciaal voor deze mensen stond Groen Boom klaar om hen een hart onder de riem te steken. Want deze mensen verdienen een extraatje op een dag zoals Valentijn.

“De cijfers van zowel De Lijn als de NMBS zakken naar een dieptepunt,” zegt Groen Boom Stijn De Meyer. “Ook in Boom moeten de pendelaars van en naar Antwerpen of Mechelen wekelijks meerdere keren vaststellen dat ze niet op tijd op hun werk of school geraken. Dat is enorm demotiverend. Daarom willen we zij die dat toch dagelijks doen oprecht bedanken en willen we fors investeren in trein, tram en bus. Want een uitgebreid en betaalbaar openbaar vervoer is niet alleen het antwoord op de klimaatopwarming, luchtvervuiling en files, maar ook een oplossing voor stress- en andere gezondheidsproblemen. Met gerichte en verhoogde subsidies zal het openbaar vervoer de voorkeur krijgen op de auto. Samen met forse investeringen in fiets- en wandelpaden is dit de enige juiste weg naar een duurzame toekomst.”

Groen Boom vatte post aan het treinstation en enkele bushaltes en toverde alvast een glimlach op de gezichten van zowat 600 pendelaars die elke dag het openbaar vervoer nemen. “Met een chocoladebonbon en een Valentreinskaartje willen we hen op het hart drukken dat we het “choco-toff” vinden dat ze voor openbaar vervoer kiezen” aldus (Valen)Stijn De Meyer, voorzitter van Groen Boom, “hopelijk is dit voor veel pendelaars de perfecte manier om de dag positief te beginnen”.

“Er zijn ontzettend veel studenten die rekenen op de bus of trein om op tijd op school te geraken”, zegt Linde Peeters, voorzitster van de Groen Boom-jongeren, “ook ikzelf neem iedere dag de bus en tram naar mijn werk. Ik weet als geen ander dat het vaak een hele opgave is om er (op tijd) te geraken. Vandaar dat ik vandaag ook zeker aanwezig wil zijn, om iedereen te bedanken, die samen met mij iedere dag de ‘openbaar vervoer-strijd’ aan gaat. We willen de pendelaars vooral een positief gevoel geven: ze maken de meest ecologische keuze en met Groen gaan we ervoor zorgen dat dat ook de meest logische keuze wordt.” besluit Linde.

%d bloggers liken dit: