RED TRAM 7

De Lijn stelt voor in het kader van het “Routeplan 2030” het schrappen van tram 7 in Mortsel. Tram 7 weg, dat kunnen we ons niet voorstellen. De oudste tramverbinding van Mortsel met Antwerpen, de verbinding nu met het Eilandje en het MAS. De verbinding die de Nationale Bank passeert, de Meir, de Boerentoren…

OPROEP AAN DE LIJN OM TRAM 7 NIET TE SCHRAPPEN

We roepen De Lijn op om tram 7 in Mortsel niet te schrappen. Daarom verklaart Groen-Mortsel op Valentijdsdag 14 februari 2020 de liefde aan tram 7 en lanceren de Mortselse groenen onder het motto RED TRAM 7 een online-petitie om tram 7 in Mortsel te behouden. Ook het Mortselse stadsbestuur (N-VA, S.pa, Open VLD) wil tram 7 behouden en we ondersteunen het bestuur daarin.

OPROEP AAN STADSBESTUUR OM VERLENGING TRAM 7 NAAR KONTICH NIET OP TE GEVEN

Groen-Mortsel is het echter niét eens met de beslissing het Mortselse stadsbestuur om de reservatiestrook op de Mechelsesteenweg die een verlenging van tram 7 naar Kontich mogelijk maakt, te schrappen. Dat gebeurde op het college van 27 januari 2020. Het stadsbestuur is voorstander van een verlenging van tram 7 naar Kontich, maar is ontmoedigd omdat de tramlijnverlenging in geen enkel plan van de Vlaamse Overheid of De Lijn staat. En dus wil het Mortsels stadsbestuur een heraanleg van de Mechelsesteenweg zonder reservatiestrook. Groen Mortsel vindt dit een absoluut verkeerde strategie. Openbaar vervoer zal in de komende jaren onder druk van steeds meer autoverkeer en dwingendere eisen rond propere lucht, leefbaarheid en klimaat steeds belangrijker worden. Daarom vinden we dat de Mechelsesteenweg moet heraangelegd worden mét behoud van de reservatiestrook. Een volgende regering en volgende lokale besturen hebben misschien en hopelijk een totaal andere visie op openbaar vervoer, dus het is doodzonde om dat nu te hypothekeren. Herzie uw mening, Mortsels stadsbestuur !

OPROEP AAN DE LIJN OM BUSLIJNEN VOOR SCHOLIEREN NIET TE SCHRAPPEN

Terug naar het Routeplan 2030 met aanpassingen van De Lijn voor het openbaar vervoer. Tram 7 vermeldden we al, maar in de voorstellen gaan er nog andere verbindingen weg voor Mortsel en Groen Mortsel is het hiermee absoluut niet eens :

  • Afschaffen bus door Molenlei (met veel scholieren van Atheneum !)
  • Minder bussen naar station Berchem
  • Geen rechtstreekse busverbinding naar Boechout, Lier, Lint, Duffel, Waarloos

Aan de plus-zijde wil De Lijn voor Mortsel wel : verhoogde frequentie en grotere trams voor lijn 15, nieuwe busverbinding Gemeenteplein-Middelheim-Wilrijk-Hoboken, nieuwe busverbinding Gemeenteplein-Deurne-Merksem-Luchtbal en meer bussen naar Edegem en Kontich-Kerk.

TRAM 7 OP GEMEENTERAAD 18 FEBRUARI – DEBATAVOND OP 19 FEBRUARI IN MORTSEL OVER DUURZAME MOBILITEIT

Volgende week dinsdag 18 februari zet fractieleider voor Groen Ingrid Pira het punt op de agenda van de gemeenteraad en woensdag 19 februari organiseert de burgerbeweging Ringland in samenwerking met o.a. het Mortsels stadsbestuur een debatavond over duurzame mobiliteit in de Zuidoostrand. Het Routeplan 2030 komt er ter sprake en de burgerbeweging wil de mening van de burgers in de zuidoostrand van Antwerpen horen. De debatavond gaat door in de Parkschool, Lusthovenlaan 12 in Mortsel. De toekomst van tram 7 en het hele reorganisatieplan van de Lijn in de regio komt hier zeker ter sprake.

%d bloggers liken dit: