Sterrenkijkdagen bij volkssterrenwacht Urania in Hove

Op vrijdagavond 28 en zaterdagavond 29 februari zetten alle kleine en grote Vlaamse sterrenwachten hun deuren open in het kader van de Sterrenkijkdagen, ook Urania in Hove !

Er is die avond veel te zien aan de hemel (bij helder weer uiteraard). Kom naar Urania en werp een blik in het heelal op de maan, de planeet Venus, de Andromeda- en Orionnevel, … De maan is zichtbaar als een mooie sikkel. Doorheen een telescoop heb je een adembenemend uitzicht op de kraters en zeeën van gestolde lava.

Urania is geopend op vrijdag en zaterdag van 19.00 tot 23.00 uur. In de observatietoren staat de grote 40 centimeter telescoop ter beschikking van het publiek. Ook op de parking zullen verschillende sterrenkijkers staan. In het auditorium van de sterrenwacht krijg je uitleg bij hetgeen er buiten te zien is. Ook de Astroshop is open, je vindt er vast een mooi souvenir, een interessant boek of een leuk astronomisch gadget. Word je dorstig van al het fraais dat je te zien kreeg ? Of misschien een beetje verkleumd als het frisjes is ? Geen nood: in de Astrobar is het gezellig warm en de drankjes staan koud (of warm, zoals jij het wil). Ook een klein hongertje kan verholpen worden: diverse snacks verkrijgbaar. De toegang is gratis. Ingeval van bewolking is er een vervangprogramma voorzien.

Extra: planetariumvoorstellingen tijdens de Sterrenkijkdagen. Bezoek het Urania planetarium tijdens de Sterrenkijkdagen. Om de 45 minuten is er een voorstelling (start om 19.15 uur). De toegang bedraagt 6 EUR. Inwoners van Hove krijgen 1 EUR korting.

Bron: Gazet van Hove

%d bloggers liken dit: