Weerbericht Zaterdag 15 februari + stormupdate

Goedemorgen Zuidrand van Antwerpen en de Rupelstreek

De winter zit ver, heel ver weg… Vandaag en morgen krijgen we zeer zachte temperaturen die vandaag richting 12 en morgen richting 16 graden zullen stijgen! Vanaf deze namiddag en avondperiode zal de wind ook stilaan gaan aanwakkeren. Ook volgende week blijven de temperaturen anti-winters met steeds maxima rond 10 graden en in de nachtperioden boven het vriespunt.

 

Uitgebreide & extra Update aankomend weekend!

Storm ‘Dennis’ zal Schotland stormweer brengen, maar niet bij ons!

 

Sinds de eerste berichten aan het begin van deze week dat er opnieuw een stormachtig weekend zat aan te komen, probeerde ik jullie de afgelopen dagen al wat te informeren het heus wel zal meevallen dit weekend. Hierbij een korte samenvattingen van wat er ons te wachten staat de komende dagen:

Morgen (zaterdag) zal de dag rustig beginnen. Her en der mogen we zelfs een zonnestraal verwachten bij wel zeer zachte maxima van 12 graden. In de latere namiddag zal de wind stilaan wat gaan aanwakkeren, met rond zaterdagavond rukwinden mogelijk van 70 km/h. In de nacht van zaterdag op zondag blijft het goed doorwaaien met windvlagen tot 70 km/h.

Zondagochtend tot zondagnamiddag (17:00 u ongeveer) verwachten we de meeste wind met windstoten tot 80 a 90 km/h, wat zeker nog goed zal meevallen gezien anderzijds ook de bomen nog niet in blad staan. Windstoten van 100 km/h en meer worden er dus zeker niet verwacht, wat afgelopen weekend wel het geval was. Onderstaande kaartjes tonen de situatie in chronologische volgorde in de nacht naar zondag om middernacht, zondagochtend om 9 uur, zondagmiddag om 15 uur en zondagavond rond 20 uur (na de passage van het koufront, timing valt nog wel af te wachten).

Bovendien zal het zondag wel veel gaan regenen, met rond de avondperiode een passage van een koufront. Daarbij kan het wel even goed gaan doorregenen waarbij de felste windstoten ook kunnen optreden. Eens dat front gepasseerd is, zal de wind erg snel gevoelig gaan afnemen. De passage van het koufront wordt voor onze regio rond 18 uur voorspelt, maar eerst zullen de temperaturen naar hoge waarden voor de tijd van het jaar klimmen! De maxima schommelen zondag rond 16 (!) graden!

Begin volgende week blijft de wisselvalligheid aanhouden met temperaturen meestal rond 10 graden.

 

%d bloggers liken dit: