Lint ondertekent het bomencharter

Het Bomencharter is een instrument om meer bomen te bekomen in Vlaanderen. Op die manier staat het charter symbool voor de collectieve strijd tegen de klimaatopwarming. De telling van het aantal geplante bomen vormt een belangrijk onderdeel van het Bomencharter.

Alle bomen die geplant worden vanaf 1/1/2019 tot 31/12/2024 worden opgenomen in de telling.

Ook die bomen die jij in je tuin plant worden meegeteld
Geef via bomencharter@lint.be door hoeveel bomen jij aangeplant hebt. Heb je eind 2019 of de eerste 2 maanden van 2020 al een boom geplant, mag je deze ook al doorgeven.

Onze gemeente neemt het engagement aan om al de bomen die zij op het openbaar domein aanplant ook door te geven. Lint gaat ook op zoek naar bijkomende locaties om extra bomen aan te planten. Elke boom die de gemeentemedewerkers om welke reden dan ook moet vellen, zal zij compenseren, indien mogelijk in de omgeving van de gevelde boom en anders elders in de gemeente.

%d bloggers liken dit: