Yannick Peeters wint 2e Biljarttornooi van de vzw Bilhart in de gemeente Aartselaar

Het mooie biljartcafé De Leug in Aartselaar was gisteren opnieuw het decor voor iets uniek bij ons in Vlaanderen. Mensen met een beperking kwamen er gisteren hun eigen biljarttornooi spelen. In Nederland staan ze hiermee verder dan bij ons in Vlaanderen en dat was er ook aan te zien op de deelnemerslijst waar veel mensen opstonden van bij onze noorderburen. Vorig jaar al veel volk in het grote biljartcafé? Dan was er dit jaar nog meer volk en ook meer deelnemers. Het mooiste bewijs dat we met ons tornooi moeten doorgaan vertelde een fiere organisator Karel Kuhn. Dit is een prima locatie voor mensen met een beperking die willen biljarten. Want ook het toilet is hier ruim toegankelijk. En dat durft al wel eens een probleem te zijn voor mensen met een beperking in Vlaanderen. Gisteren werd het tornooi gewonnen door Yannick Peeters die de finale won voor Robert Mertens. Ook volgend jaar zullen we hier ons 3e tornooi houden vertelden de mensen van de vzw Bilhart ons. En stiekem dromen we zelfs van twee tornooien per jaar hier in Aartselaar. Ook burgemeester Sophie De Wit kwam tijdens haar vrije zondag een kijkje nemen in de Leugstraat. En het tornooi ging er door onder het waakzaam oog van niemand minder dan de Belgische grootmeester in deze sport Raymond Ceulemans. Ook wij van regioradio Zuidrand mochten een kijkje komen nemen op dit schitterend tornooi en onze collega Daimy Verelst stond hier voor haar vuurdoop als reportster en had er een interview met de voorzitter van de vzw Bilhart  Arthur Standaert die ons nog snel liet weten dat alle mensen met een beperking die graag willen biljarten welkom zijn bij de vzw.

 

 

 

%d bloggers liken dit: