De grondenruil boomgaard park Solhof tegen de weide naast het sportcentrum in de gemeente Aartselaar

Op de gemeenteraad van 17 februari 2020 in Aartselaar werd “de grondenruil” aan de Kleistraat in Aartselaar meerderheid tegen oppositie goedgekeurd. Maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Maar liefst meer dan twee duurde de discussie rond dit thema op de jongste gemeenteraad in Aartselaar. De bedoeling is dat de boomgaard van het park Solhof daarbij geruild wordt met de grote weide naast het sportcentrum. Met dit (veel) groter stuk grond wil het gemeentebestuur het sportcentrum uitbreiden met een natuurspeeltuin, bufferbekken, hondenweide, trage wegen en nog zoveel meer. Maar de oppositie had daar duidelijk veel problemen mee. Het was vooral Glenn Anné van Open Vld die hard van leer trok tegen de burgemeester over dit plan. Ook de andere oppositiepartijen sloten zich aan bij Glenn Anné die ook de coalitiepartner Groen verweet van plat opportunisme in dit dossier.

Volgens Groen Schepen René Lauwers zou dit voorstel financieel interessant zijn voor de gemeente en zou er op termijn ook een groenbonus voorzien worden. Ook Aartselaars burgemeester Sophie De wit van N-VA kreeg naar eigen zeggen al heel wat verwijten op de sociale media hierover. Toch werd de grondruil meerderheid tegen oppositie na een lange discussie goedgekeurd op de jongste gemeenteraad in Aartselaar.

%d bloggers liken dit: