Duffelaars willen bus 52/53 behouden

Duffelaars maken zich zorgen. In de kranten verschijnen de laatste week onheilspellende berichten dat De Lijn heel wat trams en bussen wil schrappen. Dat zou blijken uit een document dat de vervoersorganisatie TreinTramBus in handen kreeg. Ook buslijn 52/53 zou eraan moeten geloven. Benjamin Van Wijnendaele, gemeenteraadslid voor Groen: ‘We moeten dit bespreken op de volgende gemeenteraad, zodat we kunnen afspreken welke stappen we met het lokaal bestuur gaan nemen om deze buslijn te redden.’ In afwachting start Groen alvast een petitie.

Buslijn 52/53 is de buslijn tussen Duffel en Berchem. Tot voor enkele jaren reed deze bus nog tot aan de Rooseveltplaats in Antwerpen-Centrum. Nu dreigt ze dus helemaal te verdwijnen. De Vlaamse regering (N-VA, CD&V en Open VLD) schrapte vorig jaar de basismobiliteit voor alle burgers: er hoeft geen bus te rijden, ‘omdat Antwerpen vanuit Duffel ook met de trein bereikbaar is’. Nochtans is bus 52/53 voor veel mensen erg handig. Het voordeel van deze lijn is dat ze de centra van Duffel, Lint en Hove verbindt. Voor mensen die minder mobiel zijn, zijn haltes dichtbij je huis of bestemming erg belangrijk.

Groenraadslid Benjamin Van Wijnendaele: ‘Door deze bus te schrappen, wordt de wekelijkse markt in Duffel voor velen een pak onbereikbaarder. Daarmee tref je ook de lokale economie. We ijveren dan ook onomwonden voor het behoud van deze lijn.’

‘Overigens krijgen de lokale besturen dankzij het nieuwe decreet via de Vervoerregio meer te zeggen over welke lijnen er best door de gemeenten rijden. En dus moeten we als lokaal bestuur het gesprek aangaan met De Lijn om deze lijn te behouden.’

In afwachting van deze gesprekken start Groen alvast een petitie (groenduffel.be/petitie). Op die manier zal de partij aantonen dat velen het schrappen van deze bus een slecht idee vinden.

%d bloggers liken dit: