Elektrische wagen voor Lokale Politie Lier

In het kader van het vergroenen van wagenpark, zal het College van burgemeester en schepenen de aankoop van een elektrisch voertuig voor de Lokale Politie voorleggen aan de Gemeenteraad. Het nieuwe voertuig zal ingezet worden voor niet-interventie-opdrachten door alle diensten.

Eén van de opties om over te schakelen naar een efficiënter en duurzamer wagenpark, is voertuigen op benzine en diesel vervangen door elektrische voertuigen. Voor de vervanging van een politiewagen uit 2007, wordt dan ook gekozen voor één van de nieuwste elektrische modellen. De wagen heeft een rijbereik van 395 kilometer, wat betekent dat je een week lang kan rijden op één enkele laadbeurt. Qua efficiëntie is dit elektrische voertuig een grote stap voorwaarts. Het ‘verbruik’ bedraagt 8 km per kWu, wat neerkomt op een geraamde kost van 3 eurocent per km, merkelijk goedkoper dan de 9 cent per kilometer voor een gemiddelde benzinemotor.

Een elektrische wagen is niet alleen milieuvriendelijker (geen directe CO²- uitstoot) , maar ook zeer stil en veiliger. Een elektrisch voertuig heeft namelijk een kleine elektrische motor waardoor je bij een aanrijding minder kans hebt op verbrijzeling van je benen door het motorblok.

Voor het opladen van dit voertuig zal er in het politiegebouw een oplaadstation worden geïnstalleerd.

De geraamde kostprijs voor de wagen inclusief politie-uitrusting bedraagt 40.000 euro.

%d bloggers liken dit: