Edegem subsidieert werken aan jeugdlokalen

Het lokaal bestuur Edegem geeft twee jeugdverenigingen een toelage voor herstellingswerken aan hun lokalen. “Ons reglement voor infrastructuursubsidies geeft sinds geruime tijd aan jeugdverenigingen de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden 75% van het investeringsbedrag van werken aan de eigen lokalen terugbetaald te krijgen”, vertelt schepen voor jeugd Lawrence Vancraeyenest. “Daarmee willen we onze jeugdverenigingen blijven stimuleren om herstellingen en aanpassingswerken snel uit te voeren. Als lokaal bestuur vinden we het erg belangrijk dat jeugdactiviteiten in een kwalitatieve omgeving kunnen doorgaan. Deze subsidiestroom is en blijft daarin een belangrijke factor, naast het opdrijven van de investeringen in onze eigen gemeentelijke infrastructuur.”

Twee dossiers dienden zich recent aan. Na de stormschade van 10 maart 2019 werd het dak van het ledenlokaal van de 77ste Sint-Paulusscouts zwaar beschadigd. De herstelling van het dak had een totale kostprijs van ruim 9 000 euro. Nu het verzekeringsdossier volledig rond is, neemt het lokaal bestuur 963 euro van de forfaitaire kost die de scouts zelf moeten dragen voor haar rekening.

Verder liet KSA OLVE onlangs een nieuwe gasketel plaatsen en kreeg daarvoor al een eerste infrastructuurtoelage van 236 euro. Ze krijgen nu ook drie vierde van de tweede factuur, goed voor een bedrag van 294 euro.

%d bloggers liken dit: