Gemeente Schelle feliciteert haar inwoners die stoppen met roken

Tien deelnemers begonnen op 6 november 2019 aan de rookstopcursus die de gemeente Schelle samen met Logo Mechelen organiseerde. Tijdens de laatste sessie op woensdag 19 februari 2020 was het tijd voor een feestje: zij slaagden er allemaal in om te stoppen met roken!

Deelneemster Liesbeth vertelt : Op een dag zie je dat stoppen met roken niet het probleem is, maar de oplossing.’ Deelnemer Marc sluit aan : ‘Beter op te houden met het roken dan ermee op te houden door het roken.

Ik behoor tot de intelligentste levensvorm op deze planeet, maar was wel zo dom om 30 jaar lang vergif tot mij te nemen. Nu ik daarvan bevrijd ben, voel ik me als herboren.’ Tabakoloog en cursusbegeleidster Marouschka sloot af met de woorden ‘Het verbaast me telkens weer hoe snel rokende lotgenoten elkaar aanmoedigen om de sigaret definitief uit hun leven te bannen.’ Van harte proficiat aan de deelnemers!

Deze cursus is een actie in het kader van het project ‘Gezonde Gemeente’ en ‘Generatie Rookvrij’. Naast eerdere acties, zoals het rookvrij maken van de speeltuin in het park en het uitdelen van peukenzakjes o.a. aan de rokers aan de schoolpoort, bekijkt het bestuur van de gemeente Schelle samen met Logo welke bijkomende initiatieven nog genomen kunnen worden.

 

Foto: FB Gemeente Schelle

%d bloggers liken dit: