Zware brand bij Umicore in Hoboken

Gisterenavond heeft het zwaar gebrand in een opslagplaats van materiaaltechnologiebedrijf Umicore. De brandweer van Antwerpen werd opgeroepen rond 18.30u en kwam meteen met zwaar materiaal ter plaatse.

De brand woedde in de loodraffinaderij langs de Curiestraat en was ontstaan aan het dak van deze loods en overgeslagen op een vat met olie en vetten. Waarschijnlijk daardoor ook de grote zwarte rookpluim die tot ver te zien was en de reukhinder die vele mensen in de buurt parten speelde. De operationele coordinatiefase van het rampenplan ging ook meteen van kracht en de politie vroeg aan de inwoners in de buurt om ramen en deuren dicht te houden. En dan was het wachten tot de Antwerpse brandweer om 21.30u te kennen gaf dat de brand onder controle was.

Tussendoor werden in de buurt ook luchtmetingen gedaan en nergens zouden afwijkende waarden gevonden zijn. Rond 23u werd dan ook het rampenplan weer afgeblazen en kregen buurtbewoners van de politie Antwerpen te horen dat ramen en deuren weer konden open gezet worden. Hoe de brand is kunnen ontstaan zal vandaag onderzocht worden bij Umicore in Hoboken. En gelukkig vielen er geen gewonden bij deze brand vertelde later de woordvoerder van de politie Antwerpen Wouter Bruyns die werd bijgestaan door Kristof Geens van de brandweer zone Antwerpen.

 

Foto: NT Pictures

Meer foto’s: http://nt-pictures.be/piwigo/index.php?/category/533

%d bloggers liken dit: