Olympiër Jaouad Achab krijgt Wilrijkse Trofee voor Sportverdienste

De Wilrijkse ‘Trofee voor Sportverdienste 2019’ gaat naar Jaouad Achab. De regerend Europees kampioen taekwondo kreeg op de ‘Viering Sportief Wilrijk’ de titel van strafste sporter.

Op woensdag 11 maart zetten het districtsbestuur en de Wilrijkse adviesraad sport de lokale sportkampioenen van 2019 in de schijnwerpers. 33 individuele atleten en 9 teams behaalden een kampioenstitel in provinciale en nationale competities. De waaier van sporten waarin deze titels behaald werden, weerspiegelt het gevarieerde Wilrijkse sportaanbod: van atletiek over tennis en dans tot handbal en zelfs petanque.

De ‘Viering Sportief Wilrijk’ werd in goede banen geleid door Sporza-journalist Erwin Van den Sande. Een bijzondere gast was ex-wielrenner Alex Van Linden. Hij blikte terug op zijn deelname aan de Olympische Spelen van München van 1972 en blikte vooruit naar het Wilrijkse wielerweekend van 15, 16 en 17 mei, in het kader van de viering van 100 jaar Olympische Spelen in Antwerpen. Toen werden de pistewedstrijden afgewerkt op de wielerbaan ‘Garden City’ in Wilrijk.

Hoofdprijs voor Jaouad Achab

Naar jaarlijkse gewoonte werd de strafste Wilrijkse sporter of vereniging bekroond met de ‘Trofee voor Sportverdienste’. De jury koos dit jaar voor Jaouad Achab. In 2019 werd hij voor de derde keer Europees kampioen. Daarnaast behaalde Jaouad brons op het wereldkampioenschap en won hij onder andere de wereldbekerwedstrijd in Egypte. Op de komende Olympische Spelen geldt Jaouad Achab als een van de Belgische medaillekandidaten.

Het district Wilrijk zette daarnaast zes jongeren in de schijnwerpers die elk in hun sport een individuele nationale titel wonnen:

  • Maite Genar (petanque)
  • Sanne Lumbeeck (bmx)
  • Nina Pinzarrone (kunstijsschaatsen)
  • Lindsay Van Zundert (kunstijsschaatsen)
  • Lukasz Boryczka (judo)
  • Tiemen Meeus (skeeleren)

“Deze avond bewijst dat sport leeft in Wilrijk”, stelt districtsschepen voor sport Robert Moens, die samen met het Wilrijks districtsbestuur en Antwerps schepen voor sport Peter Wouters de kampioenen in de bloemetjes zette. “Jaouad Achab is een grote naam op de erelijst van onze ‘Trofee voor Sportverdienste’ met zijn wereld- en Europese titels. Heel Wilrijk hoopt dat hij deze zomer ook olympisch goud mag toevoegen aan zijn nu al indrukwekkende palmares.”

%d bloggers liken dit: