Amerikaanse zanger Kenny Rogers overleden

De Amerikaanse zanger Kenny Rogers is op 81-jarige leeftijd thuis overleden. De familie van Rogers meldt dat hij thuis vredig is ingeslapen.

Kenneth Ray Rogers (Houston, Texas, 21 augustus 1938 – Colbert, Georgia 20 maart 2020), beter bekend als Kenny Rogers, was een Amerikaanse countryzanger, fotograaf, schrijver, songwriter, acteur en zakenman. ‘Ruby (Don’t Take Your Love To Town)’, ‘Islands In The Stream’ (met Dolly Parton) en ‘The Gambler’ behoren tot zijn meest succesvolle hits. Naast vele solo-hits heeft hij ook een aantal duetten gezongen met onder anderen Dolly Parton, Sheena Easton en Dottie West. Met zijn indrukwekkende zangcarrière van meer dan een halve eeuw inclusief meer dan 20 nummer 1-hits kan Kenny Rogers worden beschouwd als één van de grootste countryzangers aller tijden.

%d bloggers liken dit: