Lokaal bestuur schort belasting op drijfkracht en bedrijfsruimte tijdelijk op

Naar aanleiding van de Corona-problematiek beslist het College van Burgemeester en Schepenen om de gemeentelijke belasting op drijfkracht en bedrijfsruimte voorlopig op te schorten. Schepen Wim Claes (Open Vld), bevoegd voor Financiën: “De genomen federale maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus zijn noodzakelijk maar nefast voor onze lokale ondernemingen, in het bijzonder de horeca. De hogere overheden hebben aanzienlijke budgetten uitgetrokken, maar ook als lokaal bestuur willen wij – binnen onze mogelijkheden – onze Kontichse bedrijven ondersteunen. Daarom schorten we de voorziene inning van de gemeentelijke belasting op drijfkracht en bedrijfsruimte voorlopig op, wat een de facto betalingsuitstel en fiscale verlichting betekent. Dat doen we in afwachting van duidelijkheid over de totale impact van de Corona-crisis”.

Daarnaast blijven er heel wat Kontichse zaken niet bij de pakken zitten en bieden ze op een andere wijze hun diensten aan in functie van corona-maatregelen. “We willen deze creativiteit ook als gemeente ten volle ondersteunen en bieden onze lokale handelaars via de gemeentelijke website graag een platform aan waarop zij hun acties, aangepaste openingsuren, take-away mogelijkheden, e.d. kunnen bundelen. Onze ondernemers kunnen hun planning doorsturen naar bedrijven@kontich.be”, aldus Schepen van Middenstand Marleen Van den Eynde (N-VA).

%d bloggers liken dit: