Designerduo lanceert hartverwarmende elleboog-emoji naar aanleiding van de corona-crisis

Symbool van verbondenheid en dankbaarheid

Het Vlaamse designerduo MarcMarc, bestaande uit auteur Marc Pairon en grafica Marcia Pannier, hebben naar aanleiding van de corona-crisis een nieuwe emoji ontworpen. De gestileerde ellebooggroet, die de naam ‘Dikke Elleboog’ of ‘Big Elbow’ kreeg, is bedoeld om iedereen een hart onder de riem te steken tijdens deze moeilijke periode.

“De dikke elleboog staat niet alleen symbool voor het alternatief van handen schudden, maar ook voor onze dankbaarheid voor alle inspanningen die artsen, verplegend personeel en medewerkers van essentiële bedrijfstakken zich tijdens deze corona-pandemie getroosten”, aldus Marc Pairon. “Wij hebben alvast een aanvraag gedaan bij zowel Apple als Google om deze emoji op te nemen in de volgende update van de iOS- en Android-besturingssystemen.”

Marcia Pannier voegde eraan toe: “In afwachting daarvan kan de emoji reeds gratis gedownload worden via https://bit.ly/Elleboog of http://prez.ly/ilqb. Ook via Instagram (elbow_bump) en Facebook (https://www.facebook.com/ellebooggroet) kan dit symbool van verbondenheid en dankbaarheid met de hashtag #elleboog gebruikt worden in posts en op webpagina’s.”

 

Marc Pairon (°1959) is naast dichter, aforist en kunstkenner ook eigenaar van de bloemen- en decoratiewinkel De Boeketmobiel in Aartselaar.

Marcia Pannier is zaakvoerster van het ontwerpbureau Grafioos Design uit Heist-op-den-Berg.

 

%d bloggers liken dit: