Handelarenvereniging VANK komt op voor de lokale handelaars in de gemeente Kontich

De Handelsvereniging Vank, is dan wel al even gestopt met haar evenementen maar wil in deze coronacrisis toch opkomen voor de lokale handelaars en heeft enkele voorstellen gedaan aan het Kontichse gemeentebestuur, ten voordele van de handelaars. O.a. vraagt de vereniging om de gemeentebelasting tijdelijk te bevriezen, en aan elke inwoner een Kontichbon te schenken, die bij een plaatselijke handelaar kan  besteed worden. Niet geadresseerd drukwerk zou ook niet mogen belast worden, gedurende deze moeilijke periode. Het gemeentebestuur laat de handelaars niet in de steek.

Maar de voorstellen moeten wel financieel en praktisch haalbaar zijn. Wij hebben al beslist om de belasting op de bedrijfskracht en de bedrijfsruimte al voorlopig op te schorten. Verder hebben wij bij de apothekers al plexiglas op hun toonbank laten installeren”, klinkt het vanuit het schepencollege, dat wel het voorstel van het uitreiken van de Kontichbons niet realistisch vindt. “Het voorstel van de Vank betreffende de Kontichbons, zou een financiële impact hebben van 210.000 euro. De bons zullen ook dikwijls bij dezelfde handelaars terecht komen, en dit moeten we vermijden sluiten ze af op het Kontichse gemeentehuis.

%d bloggers liken dit: