Zuinige ledverlichting vervangt huidige verlichting op Lispersteenweg

In het kader van de visie van de stad om slimmer om te gaan met energie en dus ook de openbare verlichting klimaatvriendelijker te maken, werden reeds verschillende straten, alsook de stadsvesten van energiezuinige ledverlichting voorzien. Verouderde armaturen worden ook stelselmatig vervangen door energiesparende modellen.

Fluvius zal eind dit jaar de 88 armaturen voor openbare verlichting langsheen de Lispersteenweg vervangen door nieuwe ledarmaturen. Daarbij wordt optimaal geopteerd voor gevelsteunen in plaats van lichtmasten. De lichtinval blijft praktisch hetzelfde, maar voetgangers krijgen meer ruimte op het voetpad en het voetpad kan makkelijker onderhouden worden. 12 lichtmasten blijven wel behouden.

 

%d bloggers liken dit: