Lierse Serviceclubs schenken 50 nieuwe laptops t.w.v. € 16.000 aan Lierse scholen

Afgelopen maandag deed de Stad Lier een oproep aan bedrijven en mensen om laptops en tablets te schenken aan kinderen in een kwetsbare situatie. De bedoeling is om deze toestellen te bezorgen aan de Lierse scholen, die ze vervolgens zullen verdelen onder leerlingen die anders dreigen uit de boot te vallen in tijden van onderwijs op afstand tijdens de coronacrisis.

Anja De Wit van het Lierse ICT bedrijf, STS Computers, en zelf moeder van een 11 jarige lagere school student, ging hiermee onmiddellijk aan de slag.
Overleg met de coördinerende Schepen van Welzijn, Annemie Goris, leerde haar dat er een acute behoefte is aan 80 laptops om de scholen verder te helpen.
Vervolgens heeft zij één van haar distributeurs (D&D Distributions uit Sint-Niklaas) gecontacteerd met de vraag of die bereidt was om dit project mee te ondersteunen.

Er werd een voorstel voor 50 onmiddellijk leverbare, nieuwe HP laptops in elkaar gestoken die konden ingekocht worden aan fabriekprijs. Om het toch aanzienlijke bedrag van bijna € 16.000 gefinancierd te krijgen deed Anja De Wit een beroep op 3 serviceclubs uit Lier.

De Voorzitters Walter Beukeleirs, Erik Vansteenbeeck en Kris Trovisi van respectievelijk Lions Lier Twee Neten, Rotary Lier en Kiwanis Lier Twee Neten sloegen de handen in elkaar en zorgden met hun clubs voor de broodnodige financiering van dit project.

Donderdag 2 april werden de 50 nieuwe laptops geleverd en zal STS Computers verder instaan voor de logistieke afhandeling van de toestellen.

%d bloggers liken dit: