Hou alle herbruikbare goederen ‘op kot’ in afwachting van heropstart werking kringwinkels

Ook zin in een lenteschoonmaak? Of tijd om je kleerkast eens uit te sorteren? Heel goed, maar hou je herbruikbaar materiaal nadien nog even ‘in je kot’. Verzamel het en breng het bij de heropstart van de kringwinkels na de coronamaatregelen binnen. De sector van de kringwinkels en textielinzamelaars wil met deze oproep hun steentje bijdragen in het afraden van niet-essentiële verplaatsingen richting de recyclageparken.

De recyclageparken openen – onder strenge maatregelen – vanaf morgen, 7 april, opnieuw maar o.a. herbruikbare goederen worden er momenteel niet aanvaard. De kringwinkels zijn gesloten waardoor IVAREM deze goederen niet kan afvoeren. Daarnaast vraagt ook de inzamelaar van textiel om tijdelijk geen textiel meer te brengen naar de recyclageparken of naar de straatcontainers.

Opening recyclagepark onder strenge maatregelen vanaf morgen 7 april

IVAREM lanceert een livestream waarbij je de wachtrij aan het recyclagepark kan volgen op hun website: www.ivarem.be/recyclageparken_wachtrij. Stel niet-noodzakelijke bezoeken uit! Kom je toch, hou dan rekening met de maatregelen en beperkingen:

 • De tijdelijke maatregelen die IVAREM eerder nam bij de sluiting van het recyclagepark voor de inzameling van inco-zakken en de piekhoeveelheden afval blijven bestaan om de druk op de recyclageparken te verminderen. Zo hoef je daar niet voor langs te komen. Meer info over deze en andere tijdelijke maatregelen op www.ivarem.be/corona.
 • Ieder gezin mag maximaal 1 keer per week naar het recyclagepark komen. Zo krijgt iedereen de kans om afval weg te brengen.
 • Het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het recyclagepark mag aanwezig zijn, wordt drastisch beperkt. Voor Lier bedraagt het maximum aantal bezoekers dat gelijktijdig aanwezig mag zijn in het recyclagepark: 10. Zo kunnen de afstandsregels gerespecteerd worden. Hou rekening met lange wachttijden.
 • Blijf tijdens het aanschuiven in je wagen.
 • Sorteer je afval thuis goed uit en beperk het aantal afvalstromen bij voorkeur tot 3 (vb. grofvuil, hout en gras). Zo verloopt je bezoek sneller en vlotter. Breng liever geen afval naar het recyclagepark, dat ook huis-aan-huis wordt opgehaald (vb. papier&karton, PMD en roze zakken).
 • Asbestcement wordt niet aanvaard. IVAREM schonk alle beschermingsmiddelen (mondmaskers en beschermingspakken) aan het AZ Sint-Maarten.
 • Herbruikbare goederen worden niet aanvaard. De kringwinkels zijn gesloten waardoor IVAREM ze niet kan afvoeren. Daarnaast vraagt ook de inzamelaar van textiel om tijdelijk geen textiel meer te brengen naar de recyclageparken of naar de straatcontainers.
 • Fietsers en voetgangers schuiven mee aan tussen de wagens. Zij krijgen geen voorrang.
 • Kom alleen naar het recyclagepark. Breng enkel iemand mee als het noodzakelijk is (vb. wegbrengen zetel of matras). Houd er rekening mee dat de parkwachter je niet kan helpen bij het uitladen of dragen.
 • Behoud steeds de nodige afstand (min. 1,5 m) tot andere bezoekers of parkwachters. Respecteer alle basis hygiënemaatregelen.
 • Wacht tot de container van jouw keuze vrij is. Sta niet met andere bezoekers rond dezelfde container.

 

IVAREM benadrukt dat ze op ieders begrip én medewerking rekenen om alles veilig te houden. Meer info op www.ivarem.be/corona.

%d bloggers liken dit: