Verdachte van poging tot inbraak gevat in het district Berchem

In de nacht van zaterdag op zondag zag een getuige hoe iemand probeerde in te breken in een woning aan de Mercuriusstraat. De politie ging meteen ter plaatse en kon nog net zien hoe iemand om een hoek verdween. De persoon kwam in aanmerking als verdachte van de feiten. In de omgeving deed de politie nazicht. In de Dianalaan kregen de inspecteurs de verdachte opnieuw in de gaten. De man voldeed aan de beschrijving en hij maakte een erg gehaaste indruk. Hij wandelde naar de Lodewijk Van Berckenlaan in de richting van de Diksmuidelaan. Opnieuw verstopte de man zich voor de politie. Toch werd hij gevonden toen hij zich gehurkt tussen twee auto’s schuil hield voor de politie. Hij liet zich niet vatten en zette het opnieuw op een lopen in de richting van de Dianalaan. De politie kon hem toch staande houden. Bij het aftasten vonden de inspecteurs handschoenen en een zaklamp. Gezien het vermoeden dat de man (30) had geprobeerd om in te breken, arresteerde de politie hem. Aan de betrokken woning zijn effectief sporen van een poging inbraak gevonden.

 

Foto: ©Politie Antwerpen

%d bloggers liken dit: